מתכון לפלאפל ביתי אפוי – טעים כמו המקור
כולם אוהבייים פלאפל! טוב…אולי לא כולם אבל 99% מהאוכלוסייה.
ולצערי, כשמתחילים תהליך של ירידה במשקל נוצרת איזושהי רתיעה מ"ג'אנק פוד" או "אוכל רחוב". ואני מבינה בסה"כ למה. הרי לרוב מדובר במזון מטוגן, עתיר שומן ופחמימות ולכן גם עתיר קלוריות. ובנוסף לכל, כולנו יודעים שאכילת מזונות מטוגנים בתדירות גבוהה אינה מומלצת.
אבל! ויש אבל גדול, במידה ומדובר באכילה מאוזנת במהלך רוב השבוע, אז מדי פעם לגמרי אפשרי לשלב גם את המזונות "העתירים יותר בקלוריות" ולא, לא נהרוס את התהליך במידה ונאכל פעם בשבוע למשל מנת פלאפל מטוגן. ולא, זה לא מה שיהפוך אותנו ל"פחות בריאים".
ולאלה מכם שרוצים להנות ממנת פלאפל על בסיס יומי, הכנתי את המתכון המושלם לפלאפל אסלי אפוייי! כן, כן! אותו הטעם רק הרבה יותר מזין ובפחות קלוריות ושומן (רמז..פי 2 פחות לכדור).
מצרכים – 20 יחידות:
200 גרם גרגירי חומוס יבש (יש להשרות ל-24 שעות או להשתמש ב-430 גרם גרגירי חומוס מוכנים קפואים שהופשרו מראש)
כוס כוסברה (50 גרם)
3 שיני שום
1/2 בצל
1 כפית כמון טחון
1 כפית תבלין חוויאג'
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
**תוספות מעניינות – ניתן להוסיף כף שומשום
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד המזון את את גרגירי החומוס שהושרו או הקפוא שהופשרו
ואת שאר המצרכים (פרט לסודה, א.אפיה וטחינה)
טוחנים הכל יחד עד למרקם אחיד אך לא חלק מדי
לאחר שטחנו הכל יחד מוסיפים את הטחינה וטוחנים שוב לכמה שניות
ולפני שמכינים את הכדורים, ממש בסוף מוסיפים לתערובת את הסודה לשתייה ואבקת האפייה
ומערבבים היטב
מכינים כדורים פחוסים מעט עם הידיים (אין צורך להרטיב) ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה
מכניסים לתנור במצב טורבו 200°c למשך 20-25 דקות
**לאחר כ-17 דקות וכשהפלאפלים שלנו קשים מבחוץ רצוי להפוך אותם בעדינות ולאפות עוד כ-5 דקות נוספות לקבלת מראה זהוב משני הצדדים.
רצוי לאכול ישר לאחר האפייה, כך הוא הכי קריספי מבחוץ ונימוך במפנים (או יום למחרת לחמם כמה דקות בתנור).
ובתיאבון!
ערך תזונתי ליחידה 1:
קלוריות – 40 קק"ל
חלבון – 2 גרם
פחמימות – 6 גרם
שומן – 1 גרם
מנת פלאפל ביתית
חצי פיתה + כף ממרח חריף או חומוס + 4 כדורי פלאפל + כף טחינה מדוללת + סלט ירקות = כ-380 קק"ל
לעומת מנה זהה של פלאפל מטוגן כ-540 קק"ל.