מאז ומתמיד ידוע שמי שרוצה לאכול בריא או "להיות בדיאטה" אסור לו לאכול פיצה. כי זה משמין, מאוד פחמימתי ואפילו מזיק לבריאות! האמנם?! בואו נחשוב על זה רגע… פיצה מכילה בצק שזו היא פחמימה המספקת לגופנו אנרגיה זמינה, מחית או רסק עגבניות ועגבנייה היא ירק שעשיר מאוד בנוגדי חמצון שתורמים לבריאותנו, וגבינות עשירות בשומן והן מקור נפלא לסידן וחומצות שומן שחלקן במינון הנכון יכולות בהחלט לתרום לבריאותנו. נכון שהיא עתירה בקלוריות בזכות הבצק והגבינות (והתוספות השונות) אך בשילוב נכון ומאוזן אפשרי בהחלט לשמור על הבריאות והמשקל שלנו גם כאשר אנחנו אוכלים פיצה!
הכל תלוי במידתיות, שגרת החיים וההתנהלות התזונתית שלנו לאורך כל היום.
אני אוהבת פיצה!! אך לא תמיד בא לי להזמין או לאכול משהו שומני וכבד לפעמים בא לי פיצה קלילה ובהכנה ביתית. ככה נולד הרעיון לחפש מתכונים לפיצה מהירה וטעימה, ולבסוף מתוך כמה ניסיונות הרכבתי מתכון מנצח אחד משלי. טעים וממש לא מסובך!
מצרכים:
לבצק (יוצא ל-2 פיצות)🍕🍕:
ביצה בגודל L
גביע יוגורט 20 גרם חלבון בטעם טבעי עד 2% שומן
2 כוסות קמח (יוצא כ-260 גרם)
חצי כפית מלח
כפית סוכר
3 כפיות אבקת אפייה
תוספות לפיצה 1🧀:
120 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת (או 4 פרוסות) – עמק/נעם או לטעם מעושן יותר אמנטל/טל העמק
20 זיתים חתוכים (בערך חצי כוס)
לרוטב לפיצה 1🍅:
3 כפות עגבניות מרוסקות
1 כף שמן זית
2 שיני שום
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנת הבצק
1. מערבבים את כל מצרכי הבצק
2. לשים את הבצק 5 דקות, הוא מעט דביק וזה בסדר מכסים ונותנים לו לנוח 10 דקות במקרר
3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים (את החלק הנוסף אפשר לשמור במקרר עד למחרת אם בא לכם להכין עוד פיצה)
4. מגלגלים לצורה אחידה את הבצק שלנו משמנים מעט ומניחים מעליו נייר אפייה (כדי שהרידוד יהיה קל יותר ולא ידבק לנו למרדד)
5. מרדדים לעובי דק (אך לא דק מדי )
6. בקערה נפרדת מערבבים את המצרכים לרוטב שהולך לכסות את הפיצה
7. ומפזרים אותו מעל לבצק שלנו
8. מפזרים מעל את הגבינות/זיתים ושאר התוספות שאתם אוהבים (פטריות/בצל/עגבניה וכד')
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220°c ל- 10-15 דקות
10. מחלקים את פיצה ל6 משולשים ובתיאבון!!
ערך תזונתי למשולש 1 🍕
180 קלוריות
21 גרם פחמימה
11 גרם חלבון
6 גרם שומן