מתכון פשוט וטעים לגביניות (סירניקי/сырники מהמטבח הרוסי)
הגביניות, לביבות גבינה או בשמם הרוסי "סירניקי" אלה הלביבות האהובות עליי מהילדות (ככה זה כשאת ילידת רוסיה).
הטעם העדין והמתוק מעט וממש נימוח בפה. קינוח מזין, עשיר בחלבון וסידן. זה המתכון המקורי!
מצרכים ל-13 יחידות:
400 גרם טבורוג/גבינת כנען 5%
2 ביצים בגודל M
2 כפות סוכר
3 כפות קמח
אופן ההכנה:
1. מערבבים הכל
2. לאחר מכן מחלקים לכ-13 כדורים ומכדררים אותם בקמח (קל לעבוד כאשר הידיים רטובות – ניתן להכין צלוחית עם מים בצד)
3. משמנים מעט את המחבת (2 כפיות שמן קנולה) או שניתן להשתמש בתרסיס שמן (לי לא היה)
4. ניתן להכין במחבת או לאפות בתנור
במחבת – צורבים על אש בינונית תחת מכסה משני הצדדים
בתנור – אופים בתנור שחומם מראש ל-180°C למשך 20 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ללא צורך בשימון
לחכות שיתקרר ויאללה לאכול!
**ניתן להגיש עם דבש/ריבה/שמנת חמוצה
ובתיאבון!
יוצא כ-13 יחידות
ערך תזונתי ליחידה 1 :
קלוריות- 90 קק"ל
חלבון- 8 גרם
פחמימה – 7 גרם
שומן – 3 גרם