מתכון לממרח נוטלה ביתי מ-5 מרכיבים בלבד!
האהבה שלי לממרח שוקולד נוטלה החלה עוד מגיל קטן, הטעם והריח האופייני רק לממרח הזה. טעם עשיר של אגוזי לוז, פשוט וואו!
לכן ראיתי לנכון להכין גרסה קצת בריאה יותר לנוטלה המקורית. ללא תוספת שמן, אין צורך כי יש מספיק שומן באגוזי לוז (אגוזים מהווים מקור מעולה לחומצות שומן בלתי רוויות, הנחשבות למקור שומן איכותי ומזין). יכול להתאים לארוחת ביניים כממרח על לחם או קרקר אהוב לצד השתייה החמה שלכם במהלך היום.
מצרכים:
3 כוסות אגוזי לוז לא קלויים (300 גרם)
3 כפות קקאו דל שומן (לטעם מריר יותר ניתן להכניס עוד כף , או לטעם אגוזי יותר ניתן להכניס רק 2 כפות)
2.5 כפות אבקת סוכר (או ממתיק, כך הערך הקלורי יהיה נמוך יותר)
1.5 כפיות תמצית וניל
מעט מלח
אופן הכנה:
- קולים את הגוזים בתנור ב-150°C ל-15 דקות (כך נפחית כמה שיותר את הפגיעה באיכות האגוזים ובערך התזונתי שלהם בזמן הקלייה/חימום ועדיין נקבל את הטעם הנפלא של האגוזים הקלויים – ריח ממכר מזהירה!)
- לאחר שקיררנו אותם, לוקחים חופן ביד ומשפשפים על מנת לקלף את הקליפות
- מכניסים למעבד מזון – וטוחנים עד מרקם רך וכמעט חלק
**שימו לב! יש לתת למעבד מזון הפסקות מנוחה כי הוא מתחמם – תהליך שלוקח זמן - מוסיפים את שאר המרכיבים
טוחנים את הכל יחד לעוד כמה דקות
**ניתן לאחסן בצנצנת סגורה במקרר או בארון (במקרר זה מתקשה מעט, תוציאו לטמפ' החדר לכמה דק' לפני האכילה)
וזהו בתיאבון
ערך תזונתי לכפית (15 גרם ):
קלוריות – 86 קק"ל
חלבונים – 2 גרם
פחמימות – 4 גרם
שומנים – 7 גרם
**טיפ נוסף להכנת נוטלה ביתית זריזה יותר (עלות יקרה יותר) – אפשר לקנות חמאת אגוזי לוז טבעית ללא תוספת סוכר (צנצנת קטנה 200 גרם 20-25 שקלים, חשוב לוודא שברכיבים רשום רק: 100% אגוזי לוז). להוסיף לצנצנת קטנה כפית אבקת קקאו דל שומן וממתיק או סוכר לפי הטעם לערבב היטב והנה נוטלה בשתי דקות עבודה.