כמה ביצים מותר לאכול ביום?

מי לא אוהב ביצים, נכון? קל הכנה וטעים! חלבון ביצה (החלק הלבן) מכיל את כל חומצות האמינו (אבני הבניין של החלבון) החיוניות לנו מה שנקרא "חלבון איכותי".  והחלמון (החלק הצהוב) מזין לא פחות ומכיל  חלבונים, שומנים, כולסטרול, ויטמינים שונים כאשר הבולטים הם: A, D, B12 

אך עם השנים התפתחה רתיעה מאכילת ביצים. והיו לא מעט מחקרים בנושא שבעקבותיהם יצאה קביעה "אין לאכול יותר מביצה 1 או 2 בשבוע".
שמחה לבשר לכם שע”פ המחקרים החדשים קביעה זו כבר איננה נכונה.

אז למה החליטו להגביל את הצריכה של הביצים מלכתחילה?

בגלל  הכולסטרול  אשר נמצא בחלמון הביצה(החלק הצהוב)

– בביצה אחת יש 222-252 מ"ג כולסטרול – תלוי בגודל ביצה

– כאשר ההמלצה לאוכלוסיה הבריאה היא לא לצרוך יותר מ-300 מ"ג כולסטרול ליום


אז למה הכולסטרול מסוכן?

כולסטרול גבוה בדם (כרוני) עלול לגרום לטרשת עורקים ומחלות לב וכלי דם

אבל…

חשוב להבין שהגוף שלנו מייצר את רוב הכולסטרול בעצמו גם ללא קשר לתזונה ורק כ-30% מהכולסטרול בגופינו מגיע מהמזון שאנו אוכלים


ולכן ההגבלות החדשות קובעות: 

לאוכלוסייה הבריאה – ניתן  לצרוך 5-6 ביצים בשבוע

לחולי סכרת/מחלות לב כלילית/כולסטרול גבוה בדם – מומלץ להגביל עד 4 ביצים בשבוע (כולל ביצים הנמצאות במזונות מורכבים כמו פשטידות, עוגות וכד')


לסיכום:  

– ביצה אחת יותר או פחות לא בהכרח תשפיע על שינוי פרופיל השומנים שלנו בדם. מה שכן משפיע זו התמונה הכוללת של הרגלי התזונה שלנו ובעיקר צריכת שומנים לא בריאים (שומן רווי וטרנס)
– לכן ע"י שינוי הרגלי חיים הכולל: בחירות נכונות במזונות שאנו צורכים עם שילוב פעילות גופנית   ושינה מספקת, ניתן לשפר את בריאותינו ולהקטין את הסיכון לתחלואה

שתפו:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

רוצה להעניק לך במתנה

חוברת מתכונים קלים ישירות למייל

אני מאשר/ת קבלת דיוור ו/או חומר פרסומי בדואר האלקטרוני