איך לבחור לחם?

אריזות וכותרות מפתות, לחם בריאות! לחם מלא! לחם קל! אז איזה לבחור?

קודם כל, אחרי שקראתם את הכותרת המרשימה נחפש את רשימת הרכיבים באריזה.

רשימת הרכיבים איך לקרוא אותה נכון?

רשימת הרכיבים כתובה ע”פ סדר יורד, כלומר הרכיב הראשון הינו הרכיב שכמותו גבוהה יותר במוצר שלפנינו.

לדוגמא: הנה רשימת הרכיבים של לחם שיפון של חברה מסיימת. שימו לב, הרכיב הראשון הינו קמח שיפון מלא המהווה 100% מסך הקמחים שבמוצר. מה שאומר, שזה בהחלט תואם את התיאור של המוצר ואכן הקמח הבולט כאן הוא שיפון מלא. הרכיב האחרון כאן הוא גלוטן**, מקומו האחרון מעיד על כך שריכוזו במוצר נמוך ביותר בהשוואה לשאר הרכיבים.


**גלוטן – חלבון שמצוי באופן טבעי בדגנים כמו חיטה, שיפון, בשיבולת שועל ושעורה. בתעשיית המזון גלוטן מוסף ללא מעט מוצרים (כחומר מייצב, כמשפר מרקם, על מנת לעלות את אחוז החלבון, לבצקים לשיפור גמישותו של הבצק וחוזקו באפייה ועוד…)

סוגי לחמים ומה נראה ברכיבים

לחם לבן – הרכיב ה-1 קמח חיטה לבן

לחם אחיד – הרכיב ה-1 קמח חיטה כהה – הוא קמח לבן עם מעט יותר סיבים ומינרלים


סיכום: לחם אחיד עדיף יותר מלחם לבן

1 פרוסה לחם לבן או אחיד = כ-70 קק”ל


לחם חיטה או דגנים מלא – הרכיב ה-1 לפחות 80% דגן מלא (חיטה, שיפון, כוסמין וכד’)


סיכום: לחם מלא עדיף יותר מלחם אחיד או לבן

כי עשיר יותר בויטמינים ומינרלים ובסיבים תזונתיים התורמים לפעילות התקינה של מערכת העיכול ולשובע ממושך יותר.

1 פרוסה = כ-70 קק”ל


לחם קל – יכול להיות מקמח לבן ו/או אחיד ו/או מלא

מכיל 2/3 מכמות הקלוריות בהשוואה ללחם "רגיל/מלא/אחיד"

1 פרוסה = כ-35 קק”ל


טיפים לסיכום:

-תעדיפו לבחור לחם ארוז עם סימון תזונתי
-שימו לב שאין תוספת צבעי מאכל או סוכר
-גיוון! פעם קל פעם מלא, פעם רגיל
-לחם מלא משביע יותר אך הוא לא בהכרח קל

זכרו את הכלל הפשוט

2 פרוסות לחם קל = 1 פרוסת לחם רגיל או אחיד או מלא


**ההמלצות פונות לאדם בריא ואינן מחליפות ייעוץ רפואי ו/או תזונתי

שתפו:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

רוצה להעניק לך במתנה

חוברת מתכונים קלים ישירות למייל

אני מאשר/ת קבלת דיוור ו/או חומר פרסומי בדואר האלקטרוני