מתכון לפשטידת גבינות וירקות ירוקים טעימה ביותר, משביעה ומזינה מאוד:
מה יותר מנחם וטעים מפשטידה טעימה ועשירה בכל טוב!?
תסכימו איתי שפשטידה זה מאכל שדי קל להכין ויכולים להחליף ממש ארוחה שלמה (תלוי מה מכניסים לתוכה כמובן).
לכן עלה לי רעיון להכין פשטידה שתכיל גם ירקות, גם חלבונים וכמובן פחמימות ממקור איכותי ומזין. אני אוהבת להכין מנות שמכילות את כל אבות המזון וזו גם דרך נפלאה להכניס עוד ירקות לתזונה שלנו שעשירים בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים.
מקדישים כמה דקות להכנה ואפייה והנה לנו פתרון זריז וטעים לארוחת בוקר או צהריים ואפילו ערב שניתן לאכול במשך כמה ימים. רק לחמם ולהגיש.
מצרכים ל-20 מנות
ואופן ההכנה:
🥦כף שמן זית
🥦1 בצל קצוץ דק מטגנים עד להשחמה
🥦4 שיני שום מגורדות
🥦1 קישוא מגורד
🥦4 גבעולים קצוצים של בצל ירוק
🥦120 גרם עלי תרד קצוצים
מאדים 5 דקות תחת מכסה ו-5 דקות ללא המכסה עד לצמצום הנוזלים
מקררים את התערובת ומוסיפים לקערה
🥦400 גרם ברוקולי קפוא חתוך לקוביות
🥦100 גרם בולגרית 5% מפוררת
🥦3 פרוסות עמק 9% חתוכות
🥦3 ביצים בגודל L
🥦4 כפות קוואקר טחון
🥦1 כפית מלח
🥦1/2 כפית פלפל שחור
🥦1/2 כפית אגוז מוסקט
🥦1 כפית אבקת אפייה
🥦1 גביע קוטג' 3% (250 גרם)
🥦חצי כף שמן לשימון התבנית (או לרפד בנייר אפייה)
מערבבים הכל יחד ומעבירים לתבנית מתאימה
אני השתמשתי ב-2 תבניות מאפינס ( 12 יחידות בכל תבנית ) ומילאתי 20 יחידות
אופים במצב טורבו 180°c למשך 30-35 דקות
*אפשר להכניס קיסם עץ ולראות שיוצא יבש
ובתיאבון
הכמות מספיקה ל-20 יחידות
ערך תזונתי ליחידה 1:
קלוריות – 70 קק"ל
חלבון – 6 גרם
פחמימה – 5 גרם
שומן – 3 גרם